58! Att vi ens kom dit. Och att livet innehåller ofantligt mer av allt.

Vill tacka för alla gratulationer! Fick perfekta presenter av barnen: teckningar, samtal och donationer till sådant som gör världen bättre. Caroline gav mig ett spännande vin från Armenien och en badtermometer. Kan inte hjälpa det, men badtermometern oroar mig lite. Den är också på alla vis en perfekt present. Caroline följer ofta med på mina morgondopp och vet att det alltid är någon som frågar efter vattentemperaturen. Till och med när det blåser storm i mars och jag står naken och torkar mig efter doppet kommer någon oblygt fram, oftast i komplett överlevnadsutrustning, och frågar.

Men. Badtermometer är, enligt mig, den ultimata åldersmarkören. En livslång relation till havet och salta bad har gett mig en fördomsfull uppfattning om vilka det är som tar med sig en badtermometer till havet. Pensionärer, badkrukor och posörer. Om man ändå tänker bada varje morgon oavsett temperatur fyller en mätning av temperaturen inget syfte. Samtidigt löser badtermometern ett dilemma, jag kan svara på en nästintill daglig fråga utan besvär. Vilket underlättar mitt liv. Men skapar ett nytt dilemma, har jag fått badtermometern för att göra livet lättare eller är det en kärvänlig pik? Eller både och?

Med kärlek,

Morris