Så, åter i Tbilisi!
Uppkopplad, glad och förväntansfull. Efter ett par timmars vila.

Caroline och jag provade ett annat angreppssätt, vi hade inget hotell bokat när vi kom fram fyra på morgonen. Istället åkte vi genom hotellet för efterföljande dygn dit och lämnade bagaget. Sedan strosade vi genom ett stillsamt Tbilisi ner till badhusen. Och så inledde vi vår vistelse med att skrubba bort resdammet.

Det var ljuvligt. Men jag måste erkänna, väl ute ur badet med samma känsla av renhet som alla Sidenvägen resenärer genom årtusenden känt efter sina badstopp, kändes det lite hårt att inse att klockan var 08:15. Klockan 13:00 var det incheckning.

Vi gick en bit. Tog tunnelbanan ett stopp. Tog en ”breakfeast complet” på SAS Radisson Blu:s lilla servering medan vi väntade på att klockan skulle bli 10:00. Tio öppnade Althaus, tehuset vi fann förra resan till Tbilisi.

På Althus drack Caroline Darjeeling och åt pannkakor. Jag drack Assam. Vi pratade kände oss ganska trötta. Efter två timmar strosade vi mot vårt hotell, Ilja’s Hotel. På vägen slank vi in på en utomhusrestaurang, Lolita. Bara ett par hundra meter från hotellet, kändes det som ett utmärkt ställe att ta ett glas medan vi väntade den sista halvtimmen innan checkin-tiden.

Jag beställde svart te och ett glas av den lokala brandyn. Caroline blev övertalad att dricka ”dagens drinkspecial”. Supertrendigt, utomhus med infravärme som de fick stänga eftersom temperaturen raskt steg över 20 grader, mitt i lövsprickningens Tbilisi. Vi drack mer, pratade om familjebegreppet och hade så trevligt att vi missade incheckningen med en timme. Trots att vi inte hade sovit på över 30 timmar.

Väl incheckade var valet enkelt. Vi sover en stund innan vi ger oss ut för middag. I Tbilisi. Igen. Tack och lov.